vmbo-tl
havo
atheneum
gymnasium
vmbo-tl
havo
atheneum
gymnasium
vmbo-tl
havo
atheneum
gymnasium

Toekomstproof

Op het Amadeus Lyceum bereiden we jou voor op de dag van morgen. De wereld verandert ongelooflijk snel. Met al die veranderingen moet je goed om kunnen gaan, nu en later. En dát leer je op het Amadeus Lyceum. We zijn een cultuurprofielschool. Ons doel: dat jij de wereld van nu vol bezinning in kunt gaan. Klaar voor de wereld: helemaal toekomstproof

Extra informatiemiddag uitgelote gymnasiumleerlingen


In onze gymnasiumbrugklassen is er plaats voor nog 12 leerlingen. Om u de gelegenheid te geven om kennis te maken met onze school organiseren wij voor ouders en groep 8 leerlingen een extra informatiebijeenkomst.

De informatiebijeenkomst is vrijdag 7 april a.s. van 17.00 tot 18.00 uur.

Aanmelden doet u hier.


Aanmeldingen 2017 -2018

Wij zijn heel blij dat het is gelukt alle leerlingen die zich hebben aangemeld een plekje op het Amadeus Lyceum te kunnen geven. De belangstelling voor onze school is groter dan wij hadden verwacht. Omdat het is gelukt extra uit te breiden is er voor alle aanmeldingen plaats. Van harte welkom op het Amadeus lyceum. Morgen worden de plaatsingsbrieven verstuurd. Tot binnenkort!


Alle Utrechtse schoolbesturen en de gemeente Utrecht hebben afspraken gemaakt over het proces van aanmelding en inschrijving op een school voor voortgezet onderwijs. Deze afspraken zijn vastgelegd in de zogenaamde POVO procedure. Op de site van POVO is nadere informatie te vinden over deze procedure.

Het Amadeus Lyceum

Het Amadeus Lyceum is een cultuurprofielschool waar je je creatieve vermogens kunt aanboren en je talenten en vaardigheden kunt ontwikkelen. Dit alles vanuit een onderzoekende houding met daarbij de beste begeleiding. Ons cultuuronderwijs geeft je kennis mee over kunst, media en erfgoed. Maar het heeft in het bijzonder de functie om jouw creatief denken te stimuleren en te ontwikkelen. Het geeft je inzicht in jezelf, maar vooral ook in de belevingswereld van anderen. We zoeken veel verbinding op het Amadeus Lyceum. Verbinding met elkaar, maar ook met de wereld. Dat biedt kansen voor een rijk, inspirerend en betekenisvol leven.

Bekijk de examenresultaten van afgelopen jaar. 


De eerste dag als brugklasser..

Het inschrijven bij jouw middelbare school naar keuze is nu echt begonnen. Het kan best spannend zijn om straks naar de grote middelbare school te gaan... Wij vroegen aan onze leerlingen hoe zij het vonden om als 'brugklasser' bij ons op school te komen.

Facebook

Instagram

YouTube

Ontdek onze school

Verwachting komt uit: vwo krijgt groen licht van inspectie

Met de fantastische examenresultaten van het afgelopen schooljaar kon het ook niet anders. Op 1 september j.l. kreeg de school een brief van de inspectie met de melding dat de afdeling vwo weer een basisarrangement heeft gekregen. ‘Natuurlijk zijn we blij met dit bericht!’ reageert rector Carel Konings:  “Maar dit hadden wij natuurlijk wel verwacht. Dit is een formele bevestiging van wat wij zelf al wisten, de kwaliteit van ons onderwijs voldoet aan alle eisen die de inspectie stelt”. 

Amadeus Lyceum 'Meest Digitale School van Nederland' volgens StukTV

Op donderdag 29 september werden onze leerlingen verrast met een pop-up feest van de jongens van StukTV. Zij waren, in samenwerking met Vodafone, de afgelopen weken op zoek naar de 'Meest Digitale School van Nederland'. Leerlingen konden de school hiervoor opgeven en deden dit dan ook massaal. Zij noemden daarin het gebruik van de laptops, digiborden, Magister, digitaal toetsen, ons social media gebruik (Instagram, SnapChat, Facebook etc) en het Mediateam. De jury bepaalde dat het Amadeus Lyceum de oorkonde voor meest digitale school van Nederland 2016 verdiende. 

Wij zijn hier uiteraard erg trots op. De oorkonde staat te pronken op de receptie en het feest was onvergetelijk!

Amadeus Lyceum: vwo 100% geslaagd

Alle vwo leerlingen van het Amadeus Lyceum zijn geslaagd. Dit prachtige resultaat was al bereikt voor de her-examens! Ook de afdelingen vmbo-tl ( 96%) en havo (99%) boekten geweldige scores. Een resultaat om heel trots op te zijn.  Vijf vwo leerlingen én een havo leerling zijn cum laude geslaagd. Daarnaast hebben twee leerlingen, 5 en 6 vwo in één schooljaar succesvol afgerond.

Rector Carel Konings: “Wij zijn apetrots op onze examenleerlingen. Zij hebben het geweldig gedaan. Ook vorig jaar was het resultaat al heel mooi maar dat het dit jaar zo goed zou uitpakken heeft onze verwachtingen overtroffen. Graag spreek ik mijn dank uit aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze fantastische resultaten en feliciteer ik alle geslaagden van harte. De diploma-uitreikingen worden nu éxtra leuk!”