Toekomstproof

Op het Amadeus Lyceum bereiden we jou voor op de dag van morgen. De wereld verandert ongelooflijk snel. Met al die veranderingen moet je goed om kunnen gaan, nu en later. En dát leer je op het Amadeus Lyceum. We zijn een cultuurprofielschool. Ons doel: dat jij de wereld van nu vol bezinning in kunt gaan. Klaar voor de wereld: helemaal toekomstproof

School 11 december gesloten

In verband met de te verwachte slechte weersomstandigheden gaan de lessen vandaag niet door.
Iedereen is dinsdag weer van harte welkom. De voorlichtingsavond voor ouders van groep 8 leerlingen is verplaatst naar 18 december, ouders die zich hebben ingeschreven hebben een mail gekregen met deze nieuwe informatie.

Met vriendelijke groet,
Carel Konings
rector

Het Amadeus Lyceum

Het Amadeus Lyceum is een cultuurprofielschool waar je je creatieve vermogens kunt aanboren en je talenten en vaardigheden kunt ontwikkelen. Dit alles vanuit een onderzoekende houding met daarbij de beste begeleiding. Ons cultuuronderwijs geeft je kennis mee over kunst, media en erfgoed. Maar het heeft in het bijzonder de functie om jouw creatief denken te stimuleren en te ontwikkelen. Het geeft je inzicht in jezelf, maar vooral ook in de belevingswereld van anderen. We zoeken veel verbinding op het Amadeus Lyceum. Verbinding met elkaar, maar ook met de wereld. Dat biedt kansen voor een rijk, inspirerend en betekenisvol leven.

Bekijk de examenresultaten van afgelopen jaar.

Tussen de miljarden berichten die elke dag verzonden worden via WhatsApp kun je vanaf de herfstvakantie ook appjes van het Amadeus Lyceum vinden. Speciaal voor leerlingen uit groep 8 introduceert de school een ‘leerlingentelefoon’.

Vragen over de school kunnen vanaf nu door groep-8-ers gesteld worden aan één van de leerlingen via WhatsApp. Dit kan door het mobiele nummer (06 10785257) eerst toe te voegen aan de contactenlijst en vervolgens via de app een vraag te stellen.

Vragen via de WhatsApp worden binnen drie werkdagen beantwoord door een leerling van de leerlingenraad. Ouders met vragen verzoeken we een mail te sturen naar info@amadeuslyceum.nl. Het is niet mogelijk om met het nummer te bellen, voicemail in te spreken of te sms’en.

Ontdek onze school en vind de Wallie's!

Ben je benieuwd naar ons schoolgebouw? Neem alvast een kijkje middels de virtuele tour! Doe mee met de speurtocht, vind alle Wallies en schrijf het aantal op een briefje samen met je naam en e-mailadres, lever het briefje in tijdens de Open dag . Onder de inzendingen met het juiste antwoord verloten wij een leuke prijs!

De eerste week als brugklasser..

Onze brugklassers zijn inmiddels al gewend aan het leven op de middelbare school. Wij vroegen ons af hoe zij hun eerste week hebben ervaren. Leerlingen van het Mediateam interviewde daarom een aantal eerstejaars.

Prachtige eindexamen uitslag Amadeus Lyceum

Eindexamen 2017: 98% vmbo-tl 100% havo 100% vwo

Bij het Amadeus Lyceum gaat ook dit jaar weer de vlag uit. Het slagingspercentage is dit jaar nog hoger dan voorgaande jaren. Op maar liefst twee van de drie afdelingen slaagden álle eindexamenleerlingen, een unieke prestatie. Op de afdeling vmbo-tl haalden 98% van de leerlingen het diploma, geweldig!

Rector Carel Konings is opgetogen over de resultaten: “Ik ben enorm trots op onze leerlingen en mijn collega’s. Ook vorig jaar bleken alle vwo-leerlingen na het eerste tijdvak geslaagd en dat dit ook dit jaar weer gebeurd is hadden we niet verwacht. Dat na het tweede tijdvak ook nog eens alle havo leerlingen het diploma heeft behaald, daar konden we alleen over dromen. Vorig jaar 99% op havo geslaagd en dit jaar 100%, dat is fantastisch. Dat verdient een groot compliment voor alle leerlingen en collega’s!”