Kernwaarden


Op het  Amadeus Lyceum hebben we een hele eigentijdse kijk op onderwijs, gebaseerd op vier kernwaarden. Deze vormen de basis  voor de inrichting van het onderwijs en voor hoe wij met elkaar om willen gaan (de dagelijkse praktijk).

1. Dialoog en respect: samen werken, samen leren

Bij ons op school is er een gemoedelijke en open sfeer. We hebben respect voor elkaar en luisteren naar elkaar. We zien elkaar echt staan! Eigenlijk is het gewoon heel gezellig bij ons op school.

2. Zelfsturing: eigen keuzes maken

Als leerling ben je actief met jezelf bezig. Je krijgt alle ruimte om jouw ambities en doelen waar te maken. De mentor speelt daarbij een belangrijke en centrale rol. We geven je zoveel verantwoordelijkheid als je zelf aan kunt.

Bekijk hier het filmpje Zelfsturing op het Amadeus

3. Persoonlijke ontwikkeling: presteren op eigen niveau

Waar ben jij goed in? Waar wil je nog meer aan werken? Kun je hulp van anderen gebruiken of help je hen juist een handje? We kijken samen naar wat voor jou goed is. Dat jij je persoonlijk ontwikkelt, daar gaat het om. Op welke manier dat het beste kan is voor iedereen anders. We stippelen samen een goede route uit zodat jouw talent optimaal wordt benut!

4. Creativiteit: omgaan met uitdagingen

Op het Amadeus Lyceum is volop ruimte voor creativiteit en eigenheid. Je kunt jezelf zijn. Je leert creatief om te gaan met uitdagingen en je eigen leerproces. Het onderwijsaanbod biedt veel ruimte voor kunst en cultuur. Zo werk je bijvoorbeeld meer aan zelfbewustzijn en tolerantie.

Deel dit bericht