Resultaten 7-12 van 170

Presentatiemiddag Groene vingers

Op woensdag hebben de brugklasleerlingen hun werkstuk ‘ Groene vingers ‘ gepresenteerd. Dit project was een samenwerking tussen de vakken mens en natuur en beeldende vorming.

8 mrt
Creating Cities

Maandag 5 maart t/m donderdag 8 maart zijn leerlingen uit 4 vwo druk bezig geweest met het project ‘Creating Cities’. Een veelzijdig en uitdagend project waarin samenwerken, creatief denken en het zoeken van oplossingen een hoofdrol spelen.

Gouden Schoolkantine Schaal 2018

Vol trots kunnen wij melden dat onze school de ‘Gouden Schoolkantine Schaal 2018’ van het Voedingscentrum heeft verdiend. Hiermee laten wij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Om de Gouden Schoolkantine Schaal te bemachtigen moet het aanbod uit minimaal 80% betere keuzes bestaan. Ook is de aankleding van de kantine zodanig dat leerlingen worden gestimuleerd een gezonde keuze te maken.

20 apr
Leerlingen Amadeus Lyceum dansen in stilte tijdens de ‘International Day of Silence.

Tussen de lessen door even lekker dansen met je hele klas, vrijdagochtend gebeurde dit op het Amadeus Lyceum. In vier rondes mochten alle brugklassers vijfenveertig minuten feesten in het theater. Een zaal gevuld met dansende kinderen, een DJ, flitsende lampen en honderdvijftig oplichtende koptelefoons, toch was er nauwelijks geluid te horen tijdens de ‘Silent Disco’. Door middel van de gezamenlijke stilte werd dit jaar op deze manier aandacht gevraagd voor pesten op school.

Afsluiting Taaltalent een groot succes

Presentaties U-talent

Op 9 januari gaven alle U-Talentleerlingen presentaties over hun onderwerp. Er waren twee presentatierondes zodat de groepjes elkaar daarna konden beoordelen. Elke ronde duurde 30 minuten. De leerlingen kregen twee knikkers, rood en geel. De rode voor het meest originele idee en geel voor het meest leerzame idee.