Grote Prijs van Leidsche Rijn 2017

23 december


Bron foto: Daphne de Bruin

Vrijdag 23 december was het zo ver: na verschillende voorrondes speelden er drie bandjes van het Amadeus Lyceum in de finale van de Grote Prijs van Leidsche Rijn. We trapten af met de heren van Magik Trick. Max, Jimmie en Sydney leefden zich uit op hun instrumenten en wiste de zaal vanaf de eerste snaaraanslag mee te krijgen. Max en Jimmie wisten met hun mooie glimlach goed contact met het publiek te maken en op de achtergrond beroerde Sydney als een bezetene de drums en bekkens. Het was een feest om naar te kijken en luisteren.

Vervolgens was het even wachten op twee maal vwo4-talent: Solid Rocks en Radio Roses. Solid Rocks had veel gedaan met de feedback uit de voorronde én schoof een verrassing naar voren in de persoon van Len die de show mocht stelen met 'Feeling good'. De bescheiden bassist bleek dit nummer heel goed te kunnen dragen; de zangeres deed de andere twee nummers routineus en overtuigend. De Radio Roses mochten het stokje overnemen en deze meiden speelden ook de sterren van de hemel. Zangeres Cathelijne heeft een gouden keeltje. Ze was een beetje teleurgesteld als er iets niet goed werd ingezet en kreeg dit ook prompt als advies van de jury mee: blijf gewoon lachen, dan merkt niemand er iets van. De liedjes waren verder echt een feest om naar te luisteren.

De jury gaf ook de andere twee bands mooie complimenten en natuurlijk ook adviezen. Uiteraard kreeg Magik Trick te horen dat de bassist zo leuk was, maar dat er toch eigenlijk een zanger of zangeres ontbrak. Solid Rocks kreeg ook complimenten voor de bassist en de mooie zangeres en het advies om nog iets aan communicatie te doen.

En toen kwam daar het spannende, verlossende woord van komisch duo Lente en Yente: Magik Trick heeft de publieksprijs 2017 gewonnen! Het toegestroomde Amadeus-publiek was hier terecht heel blij mee, net als de mannen zelf natuurlijk. Ook al win je dan niet de prijs die de jury heeft toegekend, je bent wel mooi de publiekslieveling. En zonder publiek geen muziekcarrière, toch? Namens de hele school van harte gefeliciteerd!

Met vriendelijke groet,
Debby Heymans
Docent Nederlands bovenbouw havo en vwo
PWS-coördinator