Gouden Schoolkantine Schaal 2018

30 januari

Vol trots kunnen wij melden dat onze school de ‘Gouden Schoolkantine Schaal 2018’ van het Voedingscentrum heeft verdiend. Hiermee laten wij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Om de Gouden Schoolkantine Schaal te bemachtigen moet het aanbod uit minimaal 80% betere keuzes bestaan. Ook is de aankleding van de kantine zodanig dat leerlingen worden gestimuleerd een gezonde keuze te maken.

Het Amadeus Lyceum heeft samen met ‘de Keukenbrigade’ van Abrona hard gewerkt om de kantine nóg gezonder te maken. “In 2016 kregen we al de Schoolkantine Schaal 2016 van het Voedingscentrum uitgereikt, het behalen van de gouden Schoolkantine Schaal is een kroon op ons werk. Wij vinden het dan ook super leuk dat we de gouden Schaal in de kantine mogen hangen. En uiteraard zijn we super trots!” aldus René Daalhuisen, werkbegeleider van Abrona. De Schaal werkt aan René Daalhuisen uitgereikt door Carel Konings, rector en Kirsten Brons, manager facilitaire zaken en ICT. “Wij zijn erg blij met de samenwerking met Abrona. De medewerkers van Abrona doen hun werkzaamheden met veel enthousiasme en bevlogenheid” aldus Kirsten Brons, “Deze Gouden Kantineschaal is echt een geweldige prestatie. Alle credits en lof gaan naar René en de Keukenbrigade, de cliënten van Abrona. Zij werken elke dag met plezier in onze schoolkantine en denken actief mee om de kantine naar een steeds hoger level te tillen. Zonder Abrona hadden wij dit resultaat niet kunnen bereiken”.  Bij de uitreiking was er dan ook voor het hele team van Abrona een presentje als blijk van waardering voor het harde werken.

Convenant gezonde school

Eerder tekende het Amadeus Lyceum al een samenwerkingsovereenkomst met het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Utrecht en de GGD voor het project Gezonde Schoolkantine. Het doel is te komen tot een gezond en verantwoord schoolkantinebeleid, ondersteund door actieve marketing van gezonde producten, lesactiviteiten en sportactiviteiten.

Abrona

Abrona is een christelijke organisatie, gespecialiseerd in een brede dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Abrona biedt ondersteuning bij wonen, werken en dagopvang en verstrekt thuishulp. Op de cultuurcampus biedt Abrona dagbesteding aan tachtig cliënten. Deze dagbesteding varieert van belevingsgerichte tot arbeidsmatige activiteiten. Zo verzorgen Abrona-medewerkers alle catering op het Amadeus Lyceum
 

Meer informatie over de Schoolkantine Schaal