Excursie U-Talent naar de TU in Delft

1 juni

Wij zijn met U-Talent naar de Technische Universiteit in Delft geweest. Het was heel leuk. We hebben veel geleerd maar ook actieve dingen gedaan.

Als eerst hebben we een workshop gedaan en moesten we iets creatiefs maken. Ik zat in de groep die een brug moest maken. Eerst hebben we een ontwerp getekend en toen kregen we een paar plankjes hout van 1 meter en touw. Daar moesten we de brug van maken. Daarna werd er ook nog uitgetest hoeveel gewicht hij kon dragen. De andere groep heeft een soort instrument voor de Smartphone gemaakt die een specifieke doelgroep kan helpen bij het dagelijks leven.

Daarna kregen we een rondleiding bij de TU in Delft, vooral over de campus (een gebied met allemaal gebouwen van de TU). We gingen langs bijvoorbeeld de bibliotheek en langs het gebouw voor civiele bouwkunst en geowetenschap. We mochten ook sommige gebouwen in en daar zagen we studenten aan het werk. Ook kwamen we langs allemaal laboratoria.

We kregen veel uitgelegd over allerlei dingen, bijvoorbeeld: we liepen langs laboratoria en bij sommige zaten de gordijnen dicht, dat kwam dan omdat ze bezig waren met een laser. Er was ook een soort park bij de campus en dat was vroeger een parkeerplaats of dat alle studenten bij tentamens naar de bibliotheek gaan om heel veel te leren.

We zijn ook nog in de “Dode Kamer” geweest, een kamer waar het geluid dat je hoort heel erg gedempt is. Dus je hoorde daar heel slecht. De muren en de vloer en het plafond waren gemaakt van soort puntachtige kussens die het geluid absorberen.

Ik heb veel leuke en interessante dingen gezien en ik heb het heel leuk gehad

- Daan Verweij 13 jaar, uit G1A