Op woensdag 28 november vond er op gastschool Amadeus Lyceum een succesvolle beroepenmarkt plaats. 500 leerlingen van het Leidsche Rijn College en het Amadeus Lyceum werden hartelijk ontvangen door maar liefst 80 vrijwillige workshop(h)ouders die tijdens hun workshop vertelde over hun deskundigheid en ervaringen in het werkveld.  Het gezamenlijk belang om jongeren expliciet te willen voorbereiden op de toekomst zorgde voor deze bijzondere samenwerking. De diversiteit aan workshops was enorm; van schrijftolk tot wijkverpleegkundige.

Leerlingen werden warm gemaakt voor diverse beroepen door ‘zelfkennis’ te ontwikkelen. Tijdens de avond kregen de jongeren antwoorden op vragen zoals: “Wat heb je nu nodig om later je plek in de maatschappij te vinden? Welke kwaliteiten heb jij, op welke manier kunnen wij deze zien en ervaren, hoe wil je die nu al inzetten en nog verder ontwikkelen, wat betekent dit voor je keuzes nu en wie heb je daarbij nodig? En wat ga je dan nu hiervoor doen?”

Het succes van de avond zat hem vooral in het enthousiasme van de scholieren zelf: ‘wat een mooie en goede vragen stelde ze!’ aldus één van de enthousiaste workshop(h)ouders. Een kers op de taart voor de organisatiecommissie bestaande uit ouders, leerlingen en medewerkers van beide scholen die wekenlang bezig zijn geweest met de organisatie. Beide scholen kijken tevreden terug op dit succesvolle evenement, een mooi en beproefd voorbeeld voor een dergelijke samenwerking tussen Utrechtse middelbare scholen waardoor een krachtige leeromgeving werd gecreëerd met als doel: nu inspiratie geven en vinden voor onze toekomst door verhalen te horen en te delen met elkaar.

Dat gun je toch elke jongere!

De catering werd verzorgd door de Keukenbrigade van Abrona en theatergroep de Nieuwe Lichting verzorgde een luchtige aftrap.