Resultaten 1-6 van 160

Presentaties U-talent

Op 9 januari gaven alle U-Talentleerlingen presentaties over hun onderwerp. Er waren twee presentatierondes zodat de groepjes elkaar daarna konden beoordelen. Elke ronde duurde 30 minuten. De leerlingen kregen twee knikkers, rood en geel. De rode voor het meest originele idee en geel voor het meest leerzame idee.

23 dec
Grote Prijs van Leidsche Rijn 2017

Vrijdag 23 december was het zo ver: na verschillende voorrondes speelden er drie bandjes van het Amadeus Lyceum in de finale van de Grote Prijs van Leidsche Rijn.

19 nov
Ernest van der Kwast op bezoek bij Amadeus Lyceum

Maandag 19 november kwam er een schrijver op bezoek bij H4 en V4. Ernest van der Kwast, bekend van romans als Mama Tandoori en De ijsmakers, ging in gesprek met leerlingen die een boek van hem hadden gelezen of nog zouden gaan lezen.

‘Zeitzeugen’ van de DDR vertellen scholieren Amadeus Lyceum over hun jeugd

Bij het project ‘Blik op de Muur’ gaan mensen die zijn opgegroeid in de DDR of in West-Berlijn met scholieren in gesprek over de Duitse deling. Op scholen in heel Nederland  vertellen ze over hun leven in het gedeelde Duitsland en over de gevolgen die de val van de Muur voor hen had.

9 nov
Julieta Talamoni wint Onderwijs Talentprijs