Resultaten 1-6 van 167

Dudoc Alfa promotiebeurs voor docenten Amadeus Lyceum

Op vrijdag 22 september jongstleden vond aan de Universiteit Utrecht de feestelijke aftrap van de nieuwe Dudoc-Alfa promotietrajecten plaats. Dudoc-Alfa is een programma van het ministerie van OC&W dat eerstegraads bevoegde docenten de mogelijkheid biedt om, naast hun baan in het onderwijs, een promotieonderzoek uit te voeren op het terrein van de vakdidactiek in de alfavakken. Twee experts van het Amadeus Lyceum bemachtigen een beurs voor hun promotietraject.

Presentatiemiddag Groene vingers

Op woensdag hebben de brugklasleerlingen hun werkstuk ‘ Groene vingers ‘ gepresenteerd. Dit project was een samenwerking tussen de vakken mens en natuur en beeldende vorming.

8 mrt
Creating Cities

Maandag 5 maart t/m donderdag 8 maart zijn leerlingen uit 4 vwo druk bezig geweest met het project ‘Creating Cities’. Een veelzijdig en uitdagend project waarin samenwerken, creatief denken en het zoeken van oplossingen een hoofdrol spelen.

1 jun
Excursie U-Talent naar de TU in Delft

Wij zijn met U-Talent naar de Technische Universiteit in Delft geweest. Het was heel leuk. We hebben veel geleerd maar ook actieve dingen gedaan.

20 apr
Leerlingen Amadeus Lyceum dansen in stilte tijdens de ‘International Day of Silence.

Tussen de lessen door even lekker dansen met je hele klas, vrijdagochtend gebeurde dit op het Amadeus Lyceum. In vier rondes mochten alle brugklassers vijfenveertig minuten feesten in het theater. Een zaal gevuld met dansende kinderen, een DJ, flitsende lampen en honderdvijftig oplichtende koptelefoons, toch was er nauwelijks geluid te horen tijdens de ‘Silent Disco’. Door middel van de gezamenlijke stilte werd dit jaar op deze manier aandacht gevraagd voor pesten op school.

Afsluiting Taaltalent een groot succes