Resultaten 1-6 van 162

Afsluiting Taaltalent een groot succes

Presentaties U-talent

Op 9 januari gaven alle U-Talentleerlingen presentaties over hun onderwerp. Er waren twee presentatierondes zodat de groepjes elkaar daarna konden beoordelen. Elke ronde duurde 30 minuten. De leerlingen kregen twee knikkers, rood en geel. De rode voor het meest originele idee en geel voor het meest leerzame idee.

23 dec
Grote Prijs van Leidsche Rijn 2017

Vrijdag 23 december was het zo ver: na verschillende voorrondes speelden er drie bandjes van het Amadeus Lyceum in de finale van de Grote Prijs van Leidsche Rijn.

Gouden Schoolkantine Schaal 2018

Vol trots kunnen wij melden dat onze school de ‘Gouden Schoolkantine Schaal 2018’ van het Voedingscentrum heeft verdiend. Hiermee laten wij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Om de Gouden Schoolkantine Schaal te bemachtigen moet het aanbod uit minimaal 80% betere keuzes bestaan. Ook is de aankleding van de kantine zodanig dat leerlingen worden gestimuleerd een gezonde keuze te maken.

‘Zeitzeugen’ van de DDR vertellen scholieren Amadeus Lyceum over hun jeugd

Bij het project ‘Blik op de Muur’ gaan mensen die zijn opgegroeid in de DDR of in West-Berlijn met scholieren in gesprek over de Duitse deling. Op scholen in heel Nederland  vertellen ze over hun leven in het gedeelde Duitsland en over de gevolgen die de val van de Muur voor hen had.