Resultaten 1-6 van 164

20 apr
Leerlingen Amadeus Lyceum dansen in stilte tijdens de ‘International Day of Silence.

Tussen de lessen door even lekker dansen met je hele klas, vrijdagochtend gebeurde dit op het Amadeus Lyceum. In vier rondes mochten alle brugklassers vijfenveertig minuten feesten in het theater. Een zaal gevuld met dansende kinderen, een DJ, flitsende lampen en honderdvijftig oplichtende koptelefoons, toch was er nauwelijks geluid te horen tijdens de ‘Silent Disco’. Door middel van de gezamenlijke stilte werd dit jaar op deze manier aandacht gevraagd voor pesten op school.

Afsluiting Taaltalent een groot succes

Presentaties U-talent

Op 9 januari gaven alle U-Talentleerlingen presentaties over hun onderwerp. Er waren twee presentatierondes zodat de groepjes elkaar daarna konden beoordelen. Elke ronde duurde 30 minuten. De leerlingen kregen twee knikkers, rood en geel. De rode voor het meest originele idee en geel voor het meest leerzame idee.

8 mrt
Creating Cities

Maandag 5 maart t/m donderdag 8 maart zijn leerlingen uit 4 vwo druk bezig geweest met het project ‘Creating Cities’. Een veelzijdig en uitdagend project waarin samenwerken, creatief denken en het zoeken van oplossingen een hoofdrol spelen.

Gouden Schoolkantine Schaal 2018

Vol trots kunnen wij melden dat onze school de ‘Gouden Schoolkantine Schaal 2018’ van het Voedingscentrum heeft verdiend. Hiermee laten wij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Om de Gouden Schoolkantine Schaal te bemachtigen moet het aanbod uit minimaal 80% betere keuzes bestaan. Ook is de aankleding van de kantine zodanig dat leerlingen worden gestimuleerd een gezonde keuze te maken.

‘Zeitzeugen’ van de DDR vertellen scholieren Amadeus Lyceum over hun jeugd

Bij het project ‘Blik op de Muur’ gaan mensen die zijn opgegroeid in de DDR of in West-Berlijn met scholieren in gesprek over de Duitse deling. Op scholen in heel Nederland  vertellen ze over hun leven in het gedeelde Duitsland en over de gevolgen die de val van de Muur voor hen had.