Gay Straight Alliance (GSA)

Vorig jaar heeft een groep leerlingen van het Amadeus Lyceum een Gay Straight Alliance (GSA) opgericht. Een GSA is een groep leerlingen en docenten die opkomt voor het uiten van jezelf. Ook willen zij seksuele voorkeur en genderdysforie (twijfeling over geslacht) bespreekbaar maken en onder de aandacht krijgen. Er zijn internationaal al duizenden GSA’s opgericht op middelbare scholen.

Volgens onderzoek is ongeveer 1 op de 10 leerlingen homoseksueel, biseksueel of transgender etc. Omdat het uitkomen voor je geaardheid of genderdysforie lastig kan zijn, wil de GSA daar verandering in brengen. Aan de hand van acties, zoals bijvoorbeeld Paarse Vrijdag, zorgt de GSA ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn - op welke manier dan ook - en daarin geaccepteerd wordt.

Leerlingen kunnen ook individueel terecht bij de GSA als zij worstelen met problemen die in verband staan met seksuele voorkeur en genderdysforie. Hiermee draagt de GSA bij aan een schoolomgeving waar iedereen zich veilig genoeg voelt om uit te komen voor wie hij/ zij is.

Weten wat zij zoal doen? Bekijk de facebookpagina van de GSA.

Wil je contact met de GSA? Stuur een bericht naar gsa@amadeuslyceum.nl

Day of Silence