Onze organisatie

Het Amadeus Lyceum heeft vier afdelingen.

- leerjaar 1, het brugjaar

- TL

- havo

- vwo: atheneum en gymnasium

Iedere afdeling heeft een eigen afdelingsleider. De afdelingsleiders maken onderdeel uit van de schoolleiding.

Wat wij belangrijk vinden? Een goede band met onze leerlingen! Er wordt veel ingezet op mentortijd. We motiveren jou om het beste uit jezelf te halen vanuit een open houding. De  specifieke vakkennis en ervaring die we hebben, delen we natuurlijk graag met jou. Heb je vragen? Stel ze gerust!

In ons onderwijsconcept hebben we het vaste patroon van klaslokalen losgelaten. Leerlingen werken in een domein: een ruimte waarin je met je eigen klas zelfstandig, onder begeleiding, kunt werken. Het domein biedt ruimte aan maximaal 90 leerlingen. In de onderbouw zijn de leerjaren ingedeeld in vaste basisgroepen en leerlingen hebben de beschikking over vaste domeinen. In een domein is een open ruimte en zijn er serres. De serre is het geluidsdichte onderdeel van het domein waar plaats is voor één klas en waar instructie wordt gegeven. Iedere klas heeft één of meer mentoren.