Externe partners


Wie kent het niet? De cultuurcampus in Vleuterweide Centrum. Het prachtige, kleurrijke en multifunctionele gebouw. De locatie bij uitstek voor het Amadeus Lyceum. Ook vind je er een sporthal, bibliotheek en theater. Een prachtige omgeving om van alles te leren en te ontdekken.

Intensieve samenwerking

We vinden het belangrijk om direct in contact te zijn met de wereld om ons heen. Het Amadeus werkt daarom intensief samen met instellingen van de Cultuurcampus, winkeliersverenigingen en ondernemers.

Bibliotheek en kunstuitleen

Via een loopbrug is de openbare bibliotheek Vleuterweide direct bereikbaar vanuit het Amadeus. Vijf ochtenden per week dient de bibliotheek als mediatheek voor medewerkers en leerlingen, die een gratis bibliotheekpas krijgen. Met deze pas kun je bij alle bibliotheken in de provincie Utrecht boeken en andere materialen lenen.

Onderdeel van de bibliotheek is ook de kunstuitleen. Medewerkers van de kunstuitleen leveren een actieve bijdrage door bijvoorbeeld de projecten met beeldende kunst te ondersteunen.

Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK)

Direct aangrenzend aan de binnentuin ligt het kunstencentrum. In dit gedeelte van de school is ook UCK gehuisvest. Het UCK en de school delen de ruimtes in het kunstencentrum, zodat maximaal gebruik gemaakt wordt van de prachtige dans-, drama- en muzieklokalen, maar vooral ook het theater. Het UCK levert ook een inhoudelijke bijdrage aan het onderwijs door het ondersteunen van projecten of bijvoorbeeld met korte cursussen, die in het onderwijs-programma ingepast worden.

Abrona

Abrona is een christelijke organisatie, gespecialiseerd in een brede dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Abrona biedt ondersteuning bij wonen, werken, logeren en dagopvang en verstrekt thuishulp. Op de cultuurcampus biedt Abrona dagbesteding aan tachtig cliënten. Deze dagbesteding varieert van belevingsgerichte tot arbeidsmatige activiteiten. De samenwerking met het Amadeus Lyceum verloopt heel natuurlijk en vanzelfsprekend. Cliënten van Abrona werken in de catering bij het Amadeus Lyceum.

Winkeliersvereniging Vleuterweide

De winkeliersvereniging, het Amadeus Lyceum, de gemeente, politie, brandweer en andere betrokkenen hebben in januari 2013 gezamenlijk het keurmerk ‘Veilig Ondernemen’ ondertekend. Op basis van de afspraken van dit keurmerk wordt intensief samengewerkt aan een veilig en schoon Vleuterweide Centrum.

Zorgpoort Leidsche Rijn

Met Zorgpoort Leidsche Rijn is het Amadeus Lyceum een samenwerking aangegaan. Een specialist of verpleegkundige van Zorgpoort Leidsche Rijn geeft dit schooljaar onder andere een presentatie tijdens de beroepenmarkt, doet mee aan een debat met scholieren over een gezondheidsthema en er is een rondleiding op de locatie mogelijk. Zorgpoort Leidsche Rijn is een zorglocatie van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis uit Woerden en is gevestigd in winkelcentrum Vleuterweide.

Deel dit bericht