Theaterdriedaagse voor vierdejaarsleerlingen

31 augustus

De dramaleerlingen van tL, havo en vwo 4 hebben een driedaagse theaterworkshop bij Theatergroep Aluin gevolgd met het thema 'Romeo en Julia'. Ze werken met professionele acteurs aan dit verhaal en geven er een eigentijdse draai aan. Tijdens deze workshop werken de leerlingen toe naar een presentatie.

"Ik vond het heel erg leuk om van professionele acteurs workshops te krijgen, omdat je dan echt de belangrijke dingen van acteren leert. Ook vond ik het leuk dat we bijna het hele stuk zelf mochten schrijven, omdat je dan ook meteen leert wat je moet doen en wat je moet zeggen. En dan is het ook echt ons stuk, omdat we het zelf hebben bedacht.

Het was heel leuk dat we op de eerste dag drie verschillende soorten workshops kregen, omdat je daardoor met drie verschillende dingen aan het werk bent maar dat het uiteindelijk wel bij hetzelfde stuk uitkwam. Daarnaast vond ik dat er ook een hele fijne sfeer was, hierdoor hebben we met z’n allen een leuk stuk kunnen maken."
~Nadine Hut

"Ik vond het drie hele leuke dagen, omdat we echt als een groep aan de slag zijn gegaan. We werden begeleid door drie professionele acteurs, waar we heel veel tips van hebben gekregen. Samen hebben we gewerkt aan het stuk ‘Romeo en Julia’. We hebben onze eigen draai gegeven aan het stuk, bijvoorbeeld doormiddel van dansen en zingen. Ook hebben we veel scenes zelf geschreven.

Als laatste vond ik dat er een hele goede sfeer hing, omdat iedereen leuk mee deed waardoor we als groep een heel leuk stuk hebben gemaakt."
~Lianne Kalksma