Jubileumjaar: Cliënten Abrona in het zonnetje tijdens sportdag op het Amadeus Lyceum

8 juni

Vleuten –Voor het vijfde jaar op rij werd op het Amadeus Lyceum voor ongeveer 70 cliënten van Abrona de jaarlijkse sportdag georganiseerd. Vierentwintig leerlingen uit verschillende leerjaren begeleidden de cliënten tijdens diverse spellen in de sporthal van de Cultuurcampus. “We hebben er zin in en dat het een jubileumjaar is maakt het wel extra bijzonder” aldus Harm Beishuizen van Abrona. De ochtend stond in het teken van diverse spellen, maar er werd vooral veel gejuicht, gelachen en gedanst op de muziek van de Abrona huisband.

‘De leerlingen verdienen een 10!’

De organisatie lag in handen van de sportdocenten André en Frank van de sectie Sport en Bewegen. Zij regelden voor dit bijzondere jubileumjaar een heus dansoptreden door leerlingen voor de opening van de dag. Leerlingen uit diverse leerjaren begeleidden de cliënten. “Leerlingen konden zich aanmelden door een motivatiebrief te sturen, uit al deze brieven schreven eigenlijk alle leerlingen dat ze er gewoon erg veel zin in hadden” legt Frank uit. De sfeer in de sporthal was top: “De vrolijkheid en het enthousiasme werkt aanstekelijk!”. Cliënten hadden een geweldige dag en genoten volop. Een van de cliënten die er elk jaar weer bij is, reageerde direct enthousiast bij binnenkomst: “De leerlingen verdienen een uitstekende beoordeling, kijk eens hoe mooi ze alles voor ons hebben neergezet!”

De cliënten deden diverse spellen zoals pionnen gooien, een skelterwedstrijd, sjoelen, reuzen darts en bananenvangen. Ook werd er flink gedanst op de live muziek van de Abrona huisband en er werd vooral veel gelachen met elkaar. Na afloop van het event kregen alle cliënten een diploma uitgereikt met daarbij een speciaal jubileumlintje. De aanwezige leerlingen kijken met trots terug op een gezellige en leerzame ochtend.