Les in domeinen

Wij vinden het belangrijk dat jij je zelfstandig kunt ontwikkelen. Op het Amadeus Lyceum krijg je daarom les in domeinen. Dit zijn ruimtes waarin ongeveer 90 leerlingen zelfstandig, onder begeleiding, kunnen werken. De docenten geven instructie in serres. Een serre is een afgescheiden deel van een domein geschikt voor 30 leerlingen. In elk domein zijn er altijd vakdocenten (experts) en domeinassistenten aanwezig, die je ondersteunen en ervoor zorgen dat jij goed op schema blijft. Je kunt ook extra begeleiding krijgen buiten de ingeroosterde instructiemomenten. Je bent niet de hele dag in het domein. Zo worden sport, practicum bij Mens en Natuur en onderdelen van Kunst en Cultuur in ruimtes buiten het domein gegeven.