ExtrAmadeus

Het Amadeus Lyceum is een Brede school. Kenmerkend voor een Brede school is dat leerlingen een breed en inhoudelijk scala aan activiteiten krijgen aangeboden in onderwijs, cultuur, sport, welzijn en natuur & techniek.. Het Amadeus Lyceum wil de talenten van leerlingen optimaal aanspreken en de leerlingen uitdagen deze te laten zien. Onder de naam ExtrAmadeus streeft de school ernaar om een zo breed mogelijk aanbod te bieden waarin leerlingen hun talent in de breedste zin van het woord kunnen ontplooien, ontwikkelen en vooral ontdekken.

Leerlingen uit leerjaar 1 maken kennis met het ExtrAmadeus programma en kunnen op dinsdag- en/of donderdagmiddag een cursus naar keuze volgen. Zo wordt de basis gelegd om in de daarop volgende leerjaren belangstelling aan te wakkeren voor wat er naast de leergebieden nog meer te doen en te leren is. Elke cursus zorgt voor genoeg input om het portfolio mee te vullen: dit ben ik, dit kan ik en dit wil ik!

Voorbeelden van ExtrAmadeus-activiteiten zijn o.a: De modecursus van Alexander McQueen tot Zara, theatertechniek, Science Discovery, Everybody streetjazz, Amadeus the Voice, Olympic Moves, Stand-Up comedy, maar ook studievaardigheden en bijlessen, Songwriting, Theater Ámadeus Speelt', The Big Band en het Eventteam.

Wij interviewde Judy Blank, workshopleider van de workshop Singer/ Songwriter.

De school werkt samen met verschillende partners en organisaties uit de buurt zoals: de Bibliotheek, Kunstuitleen, Abrona, UCK, Sporthal en Vleuterweide Centrum. Wij zijn een school die staat voor onze leerlingen, maar ook voor hun ouders en wijkbewoners. Wij zetten een buitenschools aanbod in, om een krachtige leeromgeving voor de leerlingen neer te zetten. Dit maakt de school breder dan alleen een instituut dat je voorbereidt op het examen.