Excursies

Excursieprogramma en toneelvoorstellingen

Het Amadeus Lyceum is een cultuurprofielschool met een excursieprogramma waarin ook toneelvoorstellingen zitten. De gymnasiasten zijn op dit gebied zeer actief. Hieronder een overzicht van het vaste excursieprogramma:

Gymnasium-1:
Archeon (een themapark over o.a. de Romeinen in Nederland) + Rijksmuseum van Oudheden te Leiden

Gymnasium-2:
Nijmegen en Xanten (een gedeeltelijk gereconstrueerde Romeinse stad in Duitsland)

Gymnasium-3:
Keulen (het ‘Rome van het noorden’ - een van oorsprong Romeinse stad met prachtige musea en veel archeologie

Gymnasium-4:
Amsterdam (bezoek aan Allard Pierson Museum en, Rijksmuseum en Paleis op de Dam)

Gymnasium-5 :
Rome (onderdeel van een keuzeprogramma) of Griekenland

Bekijk het reisverslag van de reis naar Rome in 2015!

Gymnasium-6:
Bezoek aan de examententoonstelling van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden

Dit programma wordt elk jaar aangevuld met excursies naar actuele tentoonstellingen.

De gymnasiasten bezoeken vaak theatervoorstellingen op klassiek gebied; elk schooljaar bezoeken leerlingen wel  toneelvoorstellingen van de toneelgroep Aluin, er is voor hen de voorstelling ‘ Dag van de mythe’ in ons eigen theater; we proberen onze leerlingen ook zélf actief te laten zijn bij theater-of museumbezoek. Zo zijn ze hiernaast aan het werk (zelf een fresco ontwerpen en maken) bij de tentoonstelling ‘Rafaël’ in het Teylers Museum in Haarlem.